Tam

Scottish Ale

Tam

Descripció

Detalls

Cervesa negra d'estil escocès amb aromes de fruits secs. Aroma a malt dolç, accentuat per una moderada dosi de malt caramel·litzada en la cocció. Es percep una certa aroma de fum, procedent de la malt fumat.
D'aspecte ambre fosc i cristal·lí, el seu sabor ens permet viatjar per les papil·les. El primer glop ens dóna el gust de els malts, però no massa fort.
De seguida apareix una lleugera sensació en boca que ens recorda alguns fruits secs, potser avellana.

Presentació i composició:

Tam Ampolla de 33 i 75 cl. i barril de 30 litres.
ABV: 5 º (alcohol)
IBU: 20 (amargor)
EBC: 38,6 (color)

Malts: Pale Ale, Smoked, Crystal, Xocolat, Cara red,
Adjunts: Blat, Flocs de civada.
Llúpols: Columbus, Saaz.

Maridatge recomanat

La Tam combina bé amb plats secs.
Com a tapa, es recomana mousse de xocolata amb cruixents o formatge grana padano.
Per maridar amb plat, a taula, podem acompanyar-la de porc agredolç o aletes de pollastre rostides amb saltat de ceba, bolets i pebrot verd.

Serviu-la en el got Flor de Card.

Flor de Card Aquest got és el millor a utilitzar per gaudir d’una ale escocesa.
El nom li ve de la forma de flor nacional d’Escòcia, la flor de card. Ideal tant per a la TAM clàssica com per la TAM Couvee.

Temperatura aconsellada de consum: 8 º